האגסים מלחלחים (מהמילה לחות) את הריאות ומסייעים במצב של שיעול יבש, על ידי כך שהם עוזרים לכייח את הליחה החוצה. הקינמון והטימין עוזרים לחימום וייבוש הנוזלים.
4-3 אגסים חתוכים לרבעים (עם כל החלקים והקליפה)
1 מקל קינמון
4 כוסות מים
אפשר להוסיף :
דבש 1 ענף טימין - לחלוט לכמה דקות בסוף הבישול.
מבשלים את האגסים החתוכים בסיר עם המים, מוסיפים את הקינמון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות על אש קטנה.
מסננים את המים, מקררים ושותים.
את כמות השתייה יש להתאים לפי הגיל.
המתכון מתאים למבוגרים, בני נוער וילדים.
Comments